Nurmagomedov с победа над McGregor и нарушения след края на срещата

MMA - news

Khabib Nurmagomedov с победа над Conor McGregor в UFC 229 и размяна на удари и реплики след нейния край.

След края на срещата между Khabib и Conor, както и последвалите действия, Zubaira Tukhugov изкачи клетката и атакува Conor McGregor по време на хаоса в залата. На следващия ден Thugov направи видео разпространено в социалните медии с изявление, че е атакувал Conor заради своето обещание.

Tukhugov е един от тримата арестувани, от отбора на Nurmagomedov, но Conor е отказал да подаде оплаквания срещу него и най-вероятно е въпрос на време Tukhugov да бъде отстранен от компанията.

"Както обещах, аз го ударих. Обещах му, че ще го накарам да съжалява за думите си и го направих." - Tukhugov заяви.

 Nurmagomedov направи изявление, в което се извинява за това, че е изскочил от клетката и се е държал агресивно към треньора на McGregor, които от своя страна отправи своите остри реплики по време на четвъртия рунд към Nurmagomedov. 

"Той говореше за религията ми, за страната ми и за баща ми. Това е уважаван спорт, в този спорт няма място за неуважителни изказвания. Не можеш да говориш за религията на хората, за тяхната страна и не можеш да говориш за личните им неща като цяло." - заяви Nurmagomedov

Репликата по адрес към бащата на Nurmagomedov "треперещ страхливец", "Дагестански плъхове", предлагането на уиски по време на пресконференция, което Conor знае, че религията му забранява и наричайки мениджъра му "терорист" са част от употребените думи по адрес на Nurmagomedov и неговите близки.

Незабавно след края на срещата, президента на UFC Dana White заяви, че човека влезнал в октагона след срещата "никога няма да се бие тук" - в тази компания, като това засяга не само отбора на Nurmagomedov, но и самия него.