Danny Jacobs предизвика Canelo

Boxing - news

 Danny Jacobs предизвика Canelo Alvarez на ринга.

След спечелването на овакантената титла на IBF в средна категория и изтичането на договора му с най-големите боксови медии, Danny Jacobs е в позиция на търсене, на опоненти в средна категория.
"С огромно желание бих гледал на ринга Danny Jacobs срещу Canelo Alvarez. Ние почти постигнахме съгласие за среща през месец Май тази година. На този етап в кариерата на Jacobs, Canelo Alvarez е неговия най-подходящ опонент." - заяви промоутъра на Jacobs, Eddie Hearn.

От своя страна Canelo Alvarez ще премине в супер-средна категория за среща с Rocky Fielding. Двамата ще излязат на боксовия ринг на 15 Декември в Madison Square Garden, но той все още притежава титлите на WBC и WBA в средна категория.

"Всичко може да се случи, още повече когато се боксиращ срещу по-голям опонент" - заяви Jacobs и допълни, че въпреки това той смята Мексиканеца за победител.

"Аз мисля, че Canelo иска да влезе в историята на бокса като шампион в 3 дивизии. Пожелавам му късмет и по-скоро да се завърне в средна категория и да направим среща. Canelo не желае да се бие с мен на 168lbs. За мен няма проблем дори да кача няколко килограма." - заяви Jacobs.

Danny Jacobs загуби от Gennady Golovkin миналата година, като това дава индикации, че и среща реванш помежду им не е изключена.

"Към момента той няма голям избор и от това което чувам, ако той не подпише с DAZN, той няма да има шанс да излезе срещу притежателите на титли в тази категория, но ще времето ще покаже какво ще се случи. Към момента съм в добра форма и се намирам в най-добрата позиция за кариерата ми. Смятам, че сега е настъпило и моето време, а след като успея да спечеля титлата на IBF в средна категория, ще зарадвам всички мои фенове."