Каратистка е спортист на Варна за месец декември

Новини - Карате

Съзтезателката по карате шинкиокушин Деница Георгиева бе избрана за спортист на Варна за месец декември, в традиционната анкета на варненските спортни журналисти.

Тя спечели бронзов медал в дисциплината ката на Европейското първенство в този спорт  до 21 г в унгарската столица Будапеща . Нейна лична треньорка в новосформирания клуб "Карате файтърс" е световната шампионка на ката Ваня Илиева.

Отбор на месеца  са юношите старша възраст на Черно море с треньор Мартин Христов , които са есенни първенци в шампионата на Елитната ни футболна група до 19 г.                                                                                         

Номер 1 в класацията на варненското спортно училище "Георги Бенковски" е гимнастикът на ГСК "Интерком груп Черноморски юнак" - Божидар Златанов, спечелил 6 залатни и 1 сребърен медал на международния турнир в Нови Сад. Негов личен наставник е Сергей Стоянов. Победител в онлайн анкетата е съзтезателката по плуване Калина Николаева , завоювала 7 златни отличия от ДП, а  личен треньор в ПСК "Черно море" е Антон Гиляревски.                                

Наградите на призьорите в анкетата , която бе първа след избора на Варна за Европейски град на спорта за 2019 г , връчи директора на Дирекция Спорт - Кристиан Димитров.