Хандбалният шампион при мъжете Локомотив (Варна) търси спешно 10 000 лева, за да доиграе сезона

Носителят на 11 титли и 11 купи на България в мъжкия хандбал – Локомотив (Варна) за пръв път в историята си е пред угрозата да не завърши сезона, съобщиха от клуба на официалната си страница.

Отборът, който единствен е спечелил толкова отличия през годините няма необходимите средства, за да покрие разходите както по организиране на домакинските срещи, така и за гостуванията си.

„Силно се надяваме да се намерят хора, обичащи играта, хора с възможности, които да осигурят средства за доиграването на спортно-състезателната година. Моля, споделяйте публикацията, нека достигне до възможно най-голям брой хора и дано някой от тях изразят готовност за подкрепа. Поздрави и само „Локо“ – се казва в официалното становище на клуба. Локомотив (Варна) е абсолютен хегемон в мъжкия ни хандбал през последните 5 години. Тимът влезе в историята на този спорт, след като записа феноменална рекордна серия от 86 поредни победи у нас и не познаваше вкуса на загубата в продължение на близо 4 години. В последните си 4 срещи обаче варненци допуснаха 3 поражения. Тази неделя на Локомотив предстои гостуване на съименниците им от Горна Оряховица, а следващия уикенд трябва да защитават купата на страната във финалния турнир от надпреварата в Габрово.