Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова обяви официално, че се завръща на корта

Бившата ни първа ракета Цветана Пиронкова обяви официално, че се завръща в професионалния тенис.

32-годишната пловдивчанка разкри, че води активна подготовка от три месеца, за да може отново да играе на ниво WTA. Очаква се съвсем скоро Пиронкова да обяви и първите турнири, на които планира да участва.

„Здравейте, скъпи приятели! Бих искала да споделя с вас една вълнуваща новина. От близо 3 месеца провеждам активна подготовка, с цел отново да участвам в турнири от веригата на Световната тенис асоциация през този сезон. Не беше лесно да взема това решение, имайки предвид мащаба на това предизвикателство. Все още обаче има десетки въпросителни и неизвестни, с които е необходимо да се съобразя и справя, но това, което е най-важно, е че имам любовта и подкрепата на семейството си. Скоро ще споделя и кратка програма на първите турнири, на които планирам да участвам. Благодаря ви за вниманието и подкрепата, които ми дарявате вече повече от 15 години, те означават наистина много за мен“ – написа Цвети на официалната си страница в социалните мрежи.

Последната изява на Пиронкова в професионалния тенис бе на турнира от Големия шлем „Уимбълдън“ през 2017 година, когато тя отпадна във втория кръг - елиминирана от бившата №1 в света Каролин Возняцки. През март 2018 г Цвети стана майка на момче и на няколко пъти заяви, че няма намерение да се завръща на корта. За наша радост обаче тя все пак е променила решението си. Успех Цвети!